Så karse med barna!

By mars 22, 2018 mars 30th, 2020 Grilstad Gård

Å så karse er en tradisjon mange barnehage-og skolebarn gjør før påske. Nå som barna er hjemme, kan det være fint å holde på noen tradsjoner.

Karse er en kulturplante som er enkel å plante, og som vokser raskt. Noe som betyr at hvis du planter den nå, kan du være så heldig å ha karse på brødskiva allerede i påsken. Ikke minst er det gøy å følge med på hvordan den vokser fra dag til dag. Her er tips til å så karse sammen med barna!

1. Dette trenger du:

-Karsefrø

-Potte, syltetøyglass eller bunnen av en melkekartong. La barna være med å finne ut den beste og mest kreative måten å gjøre dette på.

-Jord eller bomull

-Vann

2. Fyll potten med jord eller et tykt lag med bomull. Hell vann på jorden/bomullen,og strø frøene over. Her er det ikke farlig å ta mange frø og la de ligge tett.

3. Karsen trenger mye vann! Her er det viktig å vanne ofte og passe på at det alltid er fuktig. Kanskje er dette et fint ansvar for de litt større barna?

4. Karsen er klar til å spises når bladene er delt på toppen, det tar cirka åtte dager. Bon appetit!

—- —- —-

Visste du at på Grilstad Gård får alle kjøpere med en privat plantekasse på kjøpet? Et felles hagerom vil bli anlagt, som beplantes med frukttrær og bærbusker og de private plantekassene til egen disposisjon. Les mer om prosjektet her

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply